De Geest openbaarde William Branham
verborgenheden uit het leven van mensen
die hij nooit in zijn leven gezien had.
William Branham maakte nooit één fout
wanneer God aan hem in visioenen ziekten,
namen, adressen, verborgen zonden en
gedetaileerde gebeurtenissen uit verleden
van de menzen openbaarde.
Honderden geluidsbanden en duizenden
ooggetuigen hebben dit bevestigd
"Weest niet bevreest, Ik ben het" 20 Juli '60
Par.65 Nu als het slechts een aandoening is dat op een andere manier gezien kan worden.. Maar laat mij zien of het een ziektekiemziekte is. Als het zal… Zie? Er is een bacil des doods om haar leven te nemen. En het zou vibreren als ik de zalving van de Heilige Geest heb. Jazeker, het is positief. U heeft een maagkwaal. Dat is juist, niet? Heft uw handen omhoog als dat juist is. Hier is het. Ze heeft een maagzweer.
(Opmerking: Let op hoe de Heilige Geest een volmaakte diagnose geeft en een maagzweer in relatie brengt met een bacil in 1960. Deze diagnose was de wetenschap jaren vooruit. De Heilige Geest maakte door William Branham nooit één fout. Lees de verslagen onder.)
Nobelprijs geneeskunde voor Australiërs Marshall en Warren
Uitgegeven op maandag 03 oktober 2005 om 17:22:11
(www.nieuws.nl)
(Novum/AP) - De Nobelprijs voor geneeskunde is maandag toegekend aan de Australiërs Barry Marshall en Robin Warren voor hun onderzoek naar de rol van bacteriën bij gastritis en maagzweren.
Marshall (68) en Warren (54) ontdekten in 1982 dat bacteriën, en niet stress, de oorzaak waren van maagzweren. Sindsdien kunnen maagzweren, vroeger een chronische aandoening die niet zelden resulteerde in een operatie waarbij een deel van de maag werd weggenomen, met een korte antibioticakuur worden verholpen.
De ontdekking was des te opmerkelijker omdat die indruiste tegen de heersende, dogmatische opvatting dat maagzweren door een bepaalde levensstijl werden veroorzaakt, zei Staffan Normark van de Nobel-assemblee bij de bekendmaking van de winnaars. Omdat veel andere aandoeningen, waaronder de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, reumatische artritis en arteriosclerose, ook worden gekenmerkt door chronische ontstekingen, hebben Marshall en Warren het onderzoek naar de rol van microben bij deze aandoeningen gestimuleerd, zei het Nobel-comité.
"Het is natuurlijk het beste dat een medisch onderzoeker kan overkomen. Het is gewoon ongelooflijk", zei Marshall vanuit Perth, waar hij en Warren met familieleden bijeen waren. Warren zei opgetogen, maar ook een beetje overdonderd te zijn door het nieuws. Warren ging in 1999 met pensioen, Marshall is tegenwoordig als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van West-Australië in Nedlands, ten zuiden van Perth.
Lord May, voorzitter van de Britse academie van wetenschappen, de Royal Society, zei dat het werk van de twee Australiërs een van de belangrijkste omslagen in het denken over een medische aandoening van de laatste halve eeuw teweeg heeft gebracht. Door zichzelf met helicobacter pylori te infecteren, vertelde Lord May, toonde Marshall in 1985 aan dat die bacterie acute maagproblemen veroorzaakt.
Warren, een inmiddels gepensioneerde patholoog uit Perth, was degene die als eerste ontdekte dat bij patiënten met maagzweren onder in de maag vaak kleine, kromme bacteriën aanwezig waren en dat in de buurt daarvan meestal infecties te zien waren. Marshall, destijds een jonge onderzoeker, raakte geïnteresseerd in Warrens onderzoek en samen begonnen zij weefselmonsters van honderd patiënten te bestuderen. Pogingen om de onbekende bacterie te kweken mislukten tot Warren in 1982 tijdens de paasdagen per ongeluk een kweek in zijn laboratorium achterliet die na vijf dagen wel tot ontwikkeling bleek te zijn gekomen.
Aanvankelijk wilde de medische stand er niet aan. "Honderd, misschien wel duizend jaar was artsen geleerd dat de maag steriel was en dat er vanwege de bijtende maagsappen geen bacteriën in konden leven", zei Warren. Thans staat vast dat helicobacter pylori meer dan 90 procent van de darmzweren en 80 procent van de maagzweren veroorzaakt. Bij het begin van de jaren '90 waren er antibiotica op de markt die maagzweren geheel kunnen genezen en zorgen dat ze niet terugkeren.
2005 3 oktober: Nobelprijs (NOS) De medici, professor Barry J. Marshall (links) en dr. J. Robin Warren, hebben de Nobelprijs voor Geneeskunde in de wacht gesleept vanwege hun onderzoek naar maagzweren. De twee Australiërs hebben in 1982 bij toeval de bacterie Helicobacter pylori ontdekt, die in de maag infecties kan veroorzaken. In het ergste geval leidt de bacterie tot maagkanker. Voor 1982 werd vaak gedacht dat de maagklachten werden veroorzaakt door stress.
Inmiddels is er een anti-bioticum en een ademtest ontwikkeld. Veel mensen zijn daarmee geholpen, zegt de jury.
Wilt u reageren?
Peter van Oort
Deze site was geplaatst op December 2007 en gewijzigd op 14-2-2009